onsdag den 28. februar 2007

Korrektion med korrekte data

Korrekte data om Manisa og området

Johannes fra nabohuset har været så venlig at sende mig nedenstående data om Manisa og området, disse data er bedre dokumenteret end det jeg tidligere har skrevet - tak Johannes!

Lidt om området vi befinder os i.Industriområdet ligger lige ved siden af byen Manisa, ca. 40 km. fraIzmir, og mellem 2 bjergkæder hvis højde er ca. 1200 - 1500 meter.Området, som hedder Manisa Oganized Industrial Zone, er på i alt 510hektar.
Her er der på nuværende tidspunkt 128 store virksomheder, hvorafSelkasan er en af de mindste. Her bliver der produceret alt mellem himmelog jord, og lidt oplysninger om nogle af de største virksomhederillustrerer tydeligt hvor stort det er. 65 % af alle Tyrkiske TV apparaterbliver lavet her, sammen med 17 % af alle TV til Europa. 26 % af alle aircondition- anlæg på verdensplan bliver også lavet her. En stor Italiensk cykelfabrik har også til huse her i området, og hvis man skal tro en lokal Internet side, bliver 35 % af hele verdens cykler lavet herpå denne fabrik!
De 128 virksomheder beskæftiger omkring 23.000 mennesker - en enkelt afvirksomhederne har 4.000 ansatte. Området har egen politistation, egengendarmeri - som er en slags politisoldater, egen redningsstation og også flere Moskéer med højtalere i tårnet så de religiøse budskaber kan blive forkyndt ud over alle fabrikkerne en 4-5 gange dagligt - den første gang allerede kl. 5:30 om morgenen!
Mange af vejene i industriområdet er firesporet, med midterrabat, men det er også nødvendigt når så mange mennesker skal til og fra arbejde. Stort set ingen kører i egen bil til deres arbejde - fabrikkerne har ingen P pladser - så alt transport foregår i busser som sandsynligvis er betalt af arbejdspladsen, som en del aflønnen. Mange af busserne er almindelige 45 personers, men der er også en del mindre til 10-12 personer. Lidt simpel hovedregning fortæller at der skal bruges en 5-600 busser til at transportere folk på arbejde om morgenen, og lige så mange om aftenen når alle skal hjem igen ! ...dertilkommer næsten lige så mange lastbiler med gods og byggematerialer, såtrafikken er tæt og kaotisk.
Som nævnt før er lysreguleringer og fuld stopskilte kun vejledende, så det er lige før der kræves 4 danskere for at begå sig her i en bil - en til at styre og bremse, og 3 til holde godt udkig til alle sider så man ikke bliver tromlet ned.

Ingen kommentarer: