mandag den 9. april 2007

6. april

Pylle`s fødselsdag - HURRA HURRA!


Vi valgte at tjekke ud af hotellet en dag tidligere end oprindeligt planlagt, da turen fra Cesme til Pamukkale er på 350 km.


Efter 4 timer i en varm bil ankom vi til Pamukkale, hvor vi ret hurtigt fandt vores Hotel Venus. Det er et lille familiejet hippiehotel, unge mennesker der ejer det (tror vi) og med en hyggelig atmosfære.


Efter hurtigt omklædning drog vi til Bomuldsslottet, et helt specielt bjerg (eller del af bjerg) i Pamukkale, som ligger inde i Tyrkiet. Det var meget varmt, det varmeste jeg indtil da havde oplevet hernede og det var lidt specielt fordi vi var i bjergene. På turen til Pamukkale var vi ved at løbe tør for benzin, der blev pludseligt meget langt mellem benzinstationerne, så vi måtte tage en lille afstikker fra motorvejen, vi nåede det heldigvis!


På Bomuldsslottet løber der varme kilder som aflejrer bl.a. kalk. Bjerget er helt hvidt og skal på turen op betrædes i bare tæer. Der løber vand ned af bjerget på hele opturen, hvor der også er mulighed for at bade. Vandet er meget varmt og dejligt.





På bjerget er der også ruiner og bl.a. dette kæmpestore og meget flotte amfi-teater. Vi var hele området igennem og overvejede også en tur i det termiske bad, men valgte at slappe lidt af i solen i stedet.


Vi havde på forhånd aftalt, at vi ville se solnedgangen fra bjerget. Vi udvalgte os en god solrig plads med den skønneste udsigt og fulgte hele solnedgangen (sammen med 100 italienere, der snakkede uafbrudt). Det var meget meget smukt, vi glemte næsten at vi frøs.


Vi valgte at spise aftensmad på Hotel Venus. Det foregik i en lille brændeovns opvarmet stur, hvor vi sammen med tyskere og amerikanere nød den hjemmelavede tyrkiske mad - det var et rigtigt godt måltid.

De havde den sødeste lille hund på Hotel Venus, den hed Fendik, hvilket betyder hasselnød. Den mindede i høj grad om Freya, fulgte sin ejer-mor overalt hvor hun gik, op og ned af trapperne, ud og ind af døren, lå på skødet af hende når hun sad ved pc`eren o.s.v.

Ingen kommentarer: