mandag den 9. april 2007

4. april

Efter en afslapningsdag var vi igen klar til nye oplevelser, så vi startede bilen og kørte mod Efesos - et af den antikke verdens 7. vidundere. En smuk tur langs kysten med bjergkørsel og havudsigt det meste af turen - igen en solrig og varm dag.



Ved indgangen til Efesos fik vi tilbud om at blive kørt (gratis) til den anden indgang, så vi kun skulle gå turen gennem Efesos en gang. Der var lige den krølle, at inden vi nåede til den anden indgang skulle vi omkring en guld- og sølvforretning eller en læderforretning. Det var jo et tilbud der ville noget - så vi sagde JA.



Først var vi i guld- og sølvforretningen, hvor vi blev vist rundt og passet op med både kolde og varme drikke. Grethe havde tænkt på at købe en ring, så det var jo helt perfekt. Vores lille rundtur i forretning endte med at vi hver bestilte en ring (selvfølgelig efter vi havde pruttet om rpisen), Grethe i hvidguld og en i sølv til mig. Ringene ville de bringe til hotellet dagen efter, så det var jo service.



Så gik turen videre til læderforretningen hvor vi prøvede jakker og frakker en times tid, inden jeg drog afsted med en lækker skindjakke og tilbud om at købe en hundehvalp - og det var svært at afstå....



Så var vi klar til udflugtens egentlige mål, turen gennem Efesos. Det var en smuk og interessant tur i dejligt vejr.



Vi snakkede iøvrigt med tre danske "piger", som havde fået foretaget øjenoperation i Izmir dagen før. Det var hyggeligt - for mig - at møde danskere.

Efter turen gennem Efesos kørte vi ad stejl bjergvej til Meryemane (Jomfru Maria`s sidste hus). Stedet er helligt og man skal opføre sig stille og roligt - hvad omgivelserne også indbyder til. Jeg havde shorts på, så jeg var lidt itvivl om det var passende, men jeg fik en Jandamers tilladelse til at gå ind og det var fint. Det var et specielt sted med en utrolig ro. Historien er at Jomfru Maria tilbragte sin sidste tid på bjerget i huset inden hun døde.

Efter at være ramt at historiens vingesus satte vi kurs om Kusadasi, turistby syd for Efesos.
Vi nød lidt sen frokost på havnen og nåede at se lidt forskellig inden vi trætte drog hjem igen.

Ingen kommentarer: