onsdag den 5. september 2007

24.08.2007 Mor`s fødselsdag

Helt som ventet ringede telefonen med morgenvækning kl. 6.30 - så det var op og igang.
Jeg var helt 8-kantet i hovedet af at sove, det var pragtfuldt.

Kl. 8.00 kørte vi i bussen mod havnen i Shanghai, det var sjovt at se det hele i dagslys - det var samme område som vi havde været i aftenen før, hvor det jo var mørkt.

Vi havde et fotostop - jeg skal nok finde ud af at lægge billeder på senere - på vejen. Vi knipsede løs da vi blev sluppet fri, nedenfor rigtig mange skyskrabere. Vi stod bl.a. for foden af et hotel, der når det bliver færdigt, bliver verdens højeste - 101 etager, det er vildt. Skyskraberne har mange forskellige konstruktioner og hvis man kan kalde en skyskraber smuk, så var nogle af dem altså smukke. Jeg ved ikke helt hvordan de kan (hvis de kan) holde facader af stål og glas, men godt ser det ud når det er nyt.

Så gik turen til "Orientens Perle", som er et meget højt og karateristisk TV-tårn. Vi kørte på mindre end et minut 263 meter op og havde så udsigt over Shanghai til alle sider. Fra en bestemt vinkel kunne vi lige skimte Yangtze-floden. DET VAR SIMPELTHEN FANTASTISK - turens - indtil da - højdepunkt. Udover at kunne se alle de mange skyskrabere, kunne vi også følge med i den byggeaktivitet der stadig er, på hver bar plet skyder en ny skyskraer op. Vi så billeder af området fra 1974 og kunne så ellers følge udviklingen de senest 35 år - det er virkeligt gået imponerende stærkt.

Så gik turen videre til et gammelt marked i Shanghai, forstået sådan at det var traditionelt kinesisk marked og dernæst til en af de nye shopping-gader i Shanghai, hvor alverden modemærker sælges i de rigtige udgaver.

På turen så vi iøvrigt: IKEA, som i Kina har ry for at have rigtig gode og fine varer. Bygningen med verdens største aktiemarked. 249 af verdens 500 største firmaers hovedkontorer findes i det nye Shanghai "The Bund". Vi så også VERO MODA og ONLY forretninger - det var dog meget små størrelser de havde, men rigtige mærkevarer.
Vi så daglejere sidde på gadehjørnerne og vente på at blive samlet op til en eller anden opgave. De havde grupperet sig og sad med skilte, hvor jeg vil tro deres "stilling" stod.
Vi fik bekræftet at kinesiske børn ikke bruger ble, men har hul i bukserne, så de blot kan sætte sig ned og klarer hvad de nu skal - og det gør de. Vi så endda en drenge skide på fortovet og moren samle op i en hundepose - specielt. MEN det er jo rigtigt godt for det globale miljø at de ikke bruger ble, tænk på alle de engangsbleer....

Vi sluttede dagen af med middag på lokal restaurant, hvor forvirringen blev ganske stor, da en del af selskab bestilte rødvin - det er de vist ikke vant til.

PYHA, det blev midnat inden lyset blev slukket, men så gik jeg til gengæld også ud som et lys.

Ingen kommentarer: